×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Merhaba Değerli Öğrencilerimiz!

Merkezimize ve verdiğimiz hizmetlere ilişkin bilgilere bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Eğer …

•         Kendinizi daha iyi tanımak, deneyimleriniz, ilgi ve becerileriniz ile ilgili farkındalık kazanmak istiyorsanız,
  •         Üniversite yaşamının günlük kaygı ve gerilimleri ile başa çıkamıyorsanız,
  •         Aileniz ya da arkadaşlarınızla ilişkilerinizde sizi rahatsız eden çelişkilerden yakınıyorsanız,
  •         Duygusal ilişkiler kurmakta ya da sürdürmekte zorlanıyorsanız,
  •         Kendinizi karamsar ve yalnız hissediyorsanız,
  •         Düşüncelerinizi ve duygularınızı açıkça belirtmekte güçlük çekiyorsanız,
  •         Akademik hedeflerinizi belirlemede zorlanıyor ya da kararsızlık yaşıyorsanız,
  •         Size zarar verdiğini düşündüğünüz alışkanlıklarınız varsa,
  •         Sosyal ve cinsel kimliğinize dair sıkıntılar yaşıyorsanız,
  •         Sizi anlayabilecek biriyle konuşmak istiyorsanız,
  •         Şu anda hiçbir sıkıntınız olmadığı halde, mezuniyet sonrasındaki süreçte karşılaşabileceğiniz durumlara karşı hazırlıklı olmak istiyorsanız,

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi (PDRM)’ne başvurabilirsiniz.

PDRM’den Hizmet Alabilmek için Nasıl Başvurulur?

• Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri Çankaya Üniversitesi Merkez Kampüs’te ilgili uzmanlarca yürütülmektedir.
  • Uzmanlarımızdan bireysel görüşme talep etmek için randevu.cankaya.edu.tr üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz.
  • Bireysel görüşmeler, yaklaşık 50 dakika sürmekte ve düzenli olarak haftada bir kere, gizlilik ilkesi gözetilerek gerçekleştirilmektedir.
  • Etkileşim grubu ve sorun odaklı (örn; mükemmeliyetçilik, performans kaygısı gibi) grup çalışmaları ise,  öğrencilerimizin istek ve gereksinimleri göre oluşturulabilir. 10-12 kişiden oluşturulacak olan bu gruplar genellikle haftada bir gün, 1,5 saatlik oturumlar halinde yapılır ve en az bir dönem boyunca sürdürülür.
  • Grup çalışmalarının uygulama tarihleri ve ilgili sorun alanları PDRM tarafından önceden duyurulur ve gruplara kayıtlar yine PDRM’ye başvurularak yapılır.
  • Öğrenciler bireysel görüşme ve grup çalışmaları için kendileri başvuruda bulunabildikleri gibi Üniversitemizin akademik ve idari personeli tarafından da merkezimize yönlendirilebilirler.
  • Tüm psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri üniversite tarafından planlanır ve karşılanır.
  • PDRM’nin bu hizmetleri tıbbi tanı ve tedavi hizmetleri kapsamında yer almaz. Acil bir tıbbi ya da psikolojik müdahale içermez. Acil bir müdahale gerektiğinde üniversitemizin Sağlık Merkezi’ne başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Çankaya Üniversitesi